Tradinno

tradisjon – innovasjon
House of Concepts

Historien

Tradinno ble stiftet i 1999 av Kåre Arthur Trobe.
Seriegründer Kåre Arthur Trobe er født i Kristiansund og er nå bosatt i Moss. Han er utdannet urmakermester og har i tillegg studert økonomi, ledelse og design. Etter flere år som urmaker, servicesjef og butikksjef i ur-og gullsmedbransjen, startet reisen som gründeri 1998. 

12 år etter solgte han sitt første konsept som var et patentert butikkinnredningssystem som muliggjorde åpen og sikker utstilling av klokker og smykker. Produktet var da eksportert til 18 land, hadde avtaler med noen av verdens største merkevarer og største kunde lå i Hong Kong. Etter 5 år som markedssjef og daglig leder i et av Norges ledende display-og emballasjefirma, startet han igjen som gründer i 2015. 

En av årsakene til at Kåre Arthur bestemte seg for å starte som selvstendig igjen, var en invitasjon til visning av et nytt og spennende næringsbygg i Moss. Tykkemyr1 var under bygging. Her skulle det etableres et coworkingspace, det første Kåre Arthur visste om i Østfold, og det rett i nærheten av hjemmet hans. Han møtte opp på visning og tok beslutningen samme kveld. 1 .mars 2015 var Kåre Arthur tilbake i gründertilværelsen. Denne gangen som konsulent, for andre som trengte hjelp til å lykkes med gode ideer. Med på reisen fra start har Jan Østlund vært mentor, støttespiller og styremedlem i Tradinno.

Konsulentoppdrag & Coworking

Selskapet fikk i løpet av det første året 4 ansatte, hvor Kåre Arthur sin kone Aina var en sentral medspiller. Teamet flyttet inn i egne lokaler på Tykkemyr 1 i Moss i 2016. Parallelt med konsulentoppdrag for kunder, hvor vi hjalp gründere med gjennomføring av deres gode ideer, startet arbeidet med å bygge og drifte et coworkingspace på et areal på 550m2.

Det tok ett år å bygge opp en medlemsmasse på 35 personer. Coworkingen trengte et eget driftsselskap. Sammen med et av medlemmene, startet Kåre Arthur CWi AS i januar 2017. Samtidig etablerte også Kåre Arthur oppstartsselskapet Homeboxx AS sammen med tre andre fra coworkingen.

I 2017 ble det innledet samtaler og møter med Höegh Eiendom som for flere år tilbake hadde kjøpt en hel bydel i Moss. Höegh Eiendom kjøpte seg inn i CWi AS høsten 2017 for å være med å bygge det lokale stedet og få på plass en IT-løsning for effektiv drift. 

Coworkingen ble flyttet fra Tykkemyr til det nyoppussede industrilokalet M:6 på Verket 15. august 2018. I den forbindelse ble et eget driftsselskap stiftet, CWi Moss AS. Etter bare ett års drift hadde avdelingen på Verket fått 60 selskaper på plass, og nærmere 150 mennesker hadde jobben sin der hver dag i det flotte lokalet på 1800m2. I slutten av 2019 kjøpte Höegh Eiendom Tradinno ut av den felles satsingen på coworking. Konseptet ble i løpet av 2020 endret til kontorhotell, har flyttet til Ankers Hus på Verket og har endret navn til Ö.

I forbindelse med utkjøpet tok Tradinno over merkevaren Coworking International og en kopi av IT-plattformen bygd på white label systemet Nexudus og samarbeidsavtaler med leverandører som var opparbeidet gjennom en to-års periode. 1. januar 2020 startet arbeidet med å rigge til utvidet satsing.  1. mai samme år ble Tradinno AB stiftet med base i Gøteborg i Sverige.  Et ekspertteam ble etablert for å ta fatt i eiendomsmarkedet som forhandler av Nexudus i Skandinavia. Nexudus med opparbeidede integrasjoner tilpasset Skandinaviske forhold er et system for effektiv og lønnsom drift av coworkingspace, fleksibel utleie av kontorer og møterom. Jan er til daglig engasjert som ekspert på Nexudus og bygger drifter dette konseptet fra vårt kontor i Gøteborg. 

På CWi møttes Tina og Kåre Arthur ved kaffemaskinen. Siden da har Tina bidratt med sin kompetanse innen eiendom, markedsføring og forretningsutvikling. Fra 2023 vil Tina være med på eiersiden i Tradinno og være med å bygge selskapet videre. 

Våren 2022 gjennomførte Maria sin Bacheloroppgave sammen med Martine. Maria er i dag engasjert i Tradinno-teamet med sin kompetanse som designer og ingeniør.  

 

Team & Konsepter

Et community gir synergi gjennom at man har kort vei til dyktige mennesker innen kompletterende fagfelt. Dette har vi tatt med oss videre og dagens virksomhet bærer preg av det. 
Ideer dukker opp og man etablerer konsepter og selskaper som bygges sammen med folk med utfyllende kompetanse og nettverk. 
I dag jobber dedikerte team med konsepter som bygges fra ide til suksess. I felleskapet er det også et nettverk innen finans.
Vi investerer også i noen konsepter gjennom investeringsselskapet Tradinno Holding.
Vårt mål er å være med å skape nye konsepter og selskaper som igjen genererer nye arbeidsplasser. 

nb_NONorwegian